lets see who can help me..... - Skyline Owners Forum

Welcome to the SkylineOwners.Com website. We aim to provide you with the largest knowledgebase anywhere on the internet for the Nissan Skyline.


Go Back   Skyline Owners Forum > Regional Forums > GERMANY / AUSTRIA / SWITZERLAND


Reply
 
LinkBack Thread Tools Rating: Thread Rating: 2 votes, 5.00 average.
Old 22-11-2011, 12:46 PM   #1
Dubbs
 
Dubbs's Avatar
 
Drives: 98 nissan skyline
Join Date: Jan 2011
Location: Bamberg GM
Posts: 11
Club ID#: 27329

Country Flag

Trade Feedback: (0)


View My Pictures
Unhappy lets see who can help me.....

ok here is the problem..... would be easy to point it out if there was a OBD connecter on this bad boy.....

car is running Extremely rich, while running, white smoke comes out of the exhaust...(smoke smells like gas too)

now im thinking... cylinder misfire?? does that sound about right??

what to do? change pulgs, wires, packs?? (plugs were just changed 3 months ago- not quite sure if gap on them would fawk me over, put iridum NGK into it- didnt regap them)

and its on a 98 GTT R-34...

need help PLEASE!!!

Last edited by Dubbs; 22-11-2011 at 12:53 PM.
Dubbs is offline   Reply With Quote Share on facebook
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 23-11-2011, 02:54 PM   #2
AKA Frenchie

Administrator

 
SPEEDR33PER's Avatar
 
Drives: R33 GTS-T,FULLY MODIFIED ESCORT VAN and the SNOOPYMOBIlE 2
Join Date: May 2006
Location: tillicoultry scotland
Posts: 25,941
Club ID#: 7722

Country Flag

Trade Feedback: (13)


View My Pictures
there is an obd port in the car unless someone has cut it off
__________________
WWW.JAPSPEED.CO.UK

skylineowners.com mechanic and mot tester
SCOTLAND,CLACKMANNAN
SAUDI ARABIA


Quote:
Originally Posted by andyneed4speed View Post

Nice to see the scottish contingent but I didn't realise we had the legendary Speedr33per in our midst
SPEEDR33PER is offline   Reply With Quote
Old 23-11-2011, 03:46 PM   #3
Registered User
 
Drives:
Join Date: Sep 2011
Location: Cardiff and Düsseldorf
Posts: 22
Club ID#: 31811

Country Flag

Trade Feedback: (0)


View My Pictures
Check the plugs and the packs is first thing to do. I assume it's the MAF sensor, these often make problems on GT-T's.

Last edited by turbozilla; 24-11-2011 at 06:36 PM.
turbozilla is offline   Reply With Quote
 
Old 08-12-2011, 06:28 PM   #4
Dubbs
 
Dubbs's Avatar
 
Drives: 98 nissan skyline
Join Date: Jan 2011
Location: Bamberg GM
Posts: 11
Club ID#: 27329

Country Flag

Trade Feedback: (0)


View My Pictures
Quote:
Originally Posted by SPEEDR33PER View Post
there is an obd port in the car unless someone has cut it off
would ya mind helpin me find it?? lol or pointing me in the right direction??
Dubbs is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2011, 06:31 PM   #5
Seasoned Member
 
F1 carbon's Avatar
 
Drives: skyline R334 , Juke, Yam R6
Join Date: Nov 2005
Location: Telford
Posts: 2,233
Club ID#: 6059


Trade Feedback: (3)


View My Pictures
Thought it was under the steering wheel, I would say MAF sensor is faulty and giving the ecu the wrong air to fuel ratios.
__________________
My R334 project

https://www.skylineowners.com/forum/s...d.php?t=176211
F1 carbon is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2011, 06:38 PM   #6
Seasoned Member
 
F1 carbon's Avatar
 
Drives: skyline R334 , Juke, Yam R6
Join Date: Nov 2005
Location: Telford
Posts: 2,233
Club ID#: 6059


Trade Feedback: (3)


View My Pictures
Also if you have modified the engine to stage 1 mods without upgrading your ECU your map will be all to cock!
__________________
My R334 project

https://www.skylineowners.com/forum/s...d.php?t=176211
F1 carbon is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2011, 07:27 PM   #7
AKA Frenchie

Administrator

 
SPEEDR33PER's Avatar
 
Drives: R33 GTS-T,FULLY MODIFIED ESCORT VAN and the SNOOPYMOBIlE 2
Join Date: May 2006
Location: tillicoultry scotland
Posts: 25,941
Club ID#: 7722

Country Flag

Trade Feedback: (13)


View My Pictures
normaly right hand side under the panel where your knee sits
__________________
WWW.JAPSPEED.CO.UK

skylineowners.com mechanic and mot tester
SCOTLAND,CLACKMANNAN
SAUDI ARABIA


Quote:
Originally Posted by andyneed4speed View Post

Nice to see the scottish contingent but I didn't realise we had the legendary Speedr33per in our midst
SPEEDR33PER is offline   Reply With Quote
Old 09-12-2011, 03:36 PM   #8
Seasoned Member
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 8,411
Club ID#: 9952


Trade Feedback: (33)


View My Pictures
Consult port is under the steering wheel right hand side. Normally a greyish coupler. Your problem could be many things. AFM and lambda being two of them. Then there is the ignition side of things and stuff like leaks etc. Also overfueling will cause black smoke not white.
__________________

R34 GTR Vspec Nismo and Reinik Motorsports Japan equipped

Mapped by Richard Bell from Bellsautoservice UK

Last edited by RXXXIV; 09-12-2011 at 03:38 PM.
RXXXIV is offline   Reply With Quote
Old 12-12-2011, 09:15 AM   #9
Tuned by RSP
 
Barros777's Avatar
 
Drives: GTR 32
Join Date: Nov 2007
Location: Berlin
Posts: 159
Club ID#: 13223

Country Flag

Trade Feedback: (0)


View My Pictures
Quote:
Originally Posted by RXXXIV View Post
Consult port is under the steering wheel right hand side. Normally a greyish coupler. Your problem could be many things. AFM and lambda being two of them. Then there is the ignition side of things and stuff like leaks etc. Also overfueling will cause black smoke not white.
100% thru, and white smoke means that the car is burning water. make a compression test.
__________________
Andere Leute fuhren meine Einkaufsliste....
Barros777 is offline   Reply With Quote
Old 12-12-2011, 09:28 AM   #10
Everybody knows that the bird is the word
 
The Great White's Avatar
 
Drives: R32 GTS-t
Join Date: Mar 2010
Location: Auckland
Posts: 9,198
Club ID#: 23737

Country Flag

Trade Feedback: (0)


View My Pictures
Quote:
Originally Posted by Barros777 View Post
100% thru, and white smoke means that the car is burning water. make a compression test.
No, white smoke means white smoke.

Steam means there is a leak in the cooling system and water is being evaporated.... there is a huge visible difference between the two.


Quote:
Originally Posted by Dubbs View Post
white smoke comes out of the exhaust...(smoke smells like gas too)

now im thinking... cylinder misfire?? does that sound about right??

what to do? change pulgs, wires, packs?? (plugs were just changed 3 months ago- not quite sure if gap on them would fawk me over, put iridum NGK into it- didnt regap them)

Wait a minute... Is it actually misfiring? Only you can tell us if it is or not.
Smoke does not = misfire.

As far as the smoke goes, check your PCV valve is working. If you don't have a PCV valve, I assume you have a catch can? (more questions may follow if you have a catch can)

Can you describe the conditions in which it smokes?
While idling? While under boost? After accelerating after coasting? etc
Are you 100% sure its smoke... and not steam?

The more specific you can be the better!
__________________
Quote:
Originally Posted by Poacher View Post
I've been rubbing and i've been pulling - for ages
"I believe that only scientists can understand the universe. It is not so much that I have confidence in scientists being right, but that I have so much in nonscientists being wrong." - Isaac Asimov
The Great White is offline   Reply With Quote
Old 18-12-2011, 08:57 PM   #11
Boogiedyboogiedyboogiedy!
 
Boostoff's Avatar
 
Drives: 1990 R32 GTR, 1995 GTST, Impreza RB5 #115
Join Date: Feb 2011
Location: Bavaria, Germany
Posts: 157
Club ID#: 28018

Country Flag

Trade Feedback: (0)


View My Pictures
What mods are on the car? Im an hr and a half from you if you need help tearing it apart. Mine was doing the same thing, but was a pretty bad issue with timing and a bad ECU map. it = 3 melted pistons, but there was alot of blow-by and oil was being burnt when I hooked up a catch can.
Boostoff is offline   Reply With Quote
Old 25-12-2011, 10:52 AM   #12
Banned from Site
 
Drives: R33 GTST S2
Join Date: Sep 2009
Location: Al Hassa Saudi Arabia
Posts: 106
Club ID#: 21583

Country Flag

Trade Feedback: (0)


View My Pictures
I had these problems countless times, mainly the standard ecu wont take your car far away from the dealership. My timing misfires even now at very low revs...also i want to add the standard exhaust manifold and turbo will leak and crack and the turbo wont spool if played longer than 3 hours in a day..last this happened brother, this smoke that smells like gas? Engine misfiring? My crank angle sensor wont open the exhaust cams, the turbo was jammed it wont spool, oil was burning in the turbine, defragmented the metal, blew the exhaust manifold, i had to change all of these...let me repeat i had the same problem as your Gtt. If the white smoke comes off the exhaust maybe your manifold is still in order... This turbine of yours is oil and water remember that, and it wont take regular all day long driving and it will burn them when jammed or bearings break..
FalahR33 is offline   Reply With Quote
Old 25-12-2011, 12:00 PM   #13
Everybody knows that the bird is the word
 
The Great White's Avatar
 
Drives: R32 GTS-t
Join Date: Mar 2010
Location: Auckland
Posts: 9,198
Club ID#: 23737

Country Flag

Trade Feedback: (0)


View My Pictures
Quote:
Originally Posted by FalahR33 View Post
also i want to add the standard exhaust manifold and turbo will leak and crack and the turbo wont spool if played longer than 3 hours in a day
Absolute rubbish.
If the oil, coolant and general condition of the engine is good the car should run all day without a problem.
I regularly did a 5 hour non stop drive (mostly 100kph roads, including ascending and descending 2 mountain ranges) in both my old R33 (standard manifold/turbo) and my current R32 (standard manifold/turbo and later, RB25DET turbo) - nothing leaked, nothing cracked, nothing broke, nothing caused any sort of problem what so ever from driving that sorta distance.
__________________
Quote:
Originally Posted by Poacher View Post
I've been rubbing and i've been pulling - for ages
"I believe that only scientists can understand the universe. It is not so much that I have confidence in scientists being right, but that I have so much in nonscientists being wrong." - Isaac Asimov
The Great White is offline   Reply With Quote
Old 25-12-2011, 01:36 PM   #14
Banned from Site
 
Drives: R33 GTST S2
Join Date: Sep 2009
Location: Al Hassa Saudi Arabia
Posts: 106
Club ID#: 21583

Country Flag

Trade Feedback: (0)


View My Pictures
Abey are u mad? It will not crack as soon as u take it to a drive what it is made of five bucks? I drive it in the city, and drive it in the highways. And note the temperatures are hotter in usa and middle east. There is no mountain road beauty weather talk here, if u drive it in those japanese kinda conditions the wear will be minimal. Give it a drive in traffic jams, hot humid weather, scorching sun heat all day long everyday like 7 days a week for 3 to 5 months you will see what i am saying, its my daily driver and i see underneath it more than i see in the mirror. The manifold is making diesel truck noise again...and the turbo wont spool after constant two hour maa chodi (since i cant abuse in englis i use my language for mf) .so bachoo your car ki gaand mein danda ata then you will know...
FalahR33 is offline   Reply With Quote
Old 25-12-2011, 01:59 PM   #15
AKA Frenchie

Administrator

 
SPEEDR33PER's Avatar
 
Drives: R33 GTS-T,FULLY MODIFIED ESCORT VAN and the SNOOPYMOBIlE 2
Join Date: May 2006
Location: tillicoultry scotland
Posts: 25,941
Club ID#: 7722

Country Flag

Trade Feedback: (13)


View My Pictures
Quote:
Originally Posted by FalahR33 View Post
also i want to add the standard exhaust manifold and turbo will leak and crack and the turbo wont spool if played longer than 3 hours in a day.
bollocks to that as my car regulary done 165mph constant runs on germanys autobahns the straight onto germanys nurburgring for a couple hours at a time and guess what turbo and manifold NEVER leaked or cracked and neither has anyone elses i know of from just using it more than 3 hours a day

Quote:
Originally Posted by FalahR33 View Post
My crank angle sensor wont open the exhaust cams,
what has the crank angle sensor got to do with the exhaust cam not turning??????????? the exhaust cam works of the cam gear thats run directly from the timing belt so if the exhaust cam didnt turn neither would the intake cam.
..
Quote:
Originally Posted by FalahR33 View Post
This turbine of yours is oil and water remember that, and it wont take regular all day long driving and it will burn them when jammed or bearings break..
it will take all day driving as me and countless other peaple can testify including nissan who designed the car its when peaple do not service them correctly and dont ensure the car is run up to temperature before caned and allowed the turbo to cool down so no oil deposits stick to the turbo is when problems arise also using the wrong fuel will be detrimental as well.
__________________
WWW.JAPSPEED.CO.UK

skylineowners.com mechanic and mot tester
SCOTLAND,CLACKMANNAN
SAUDI ARABIA


Quote:
Originally Posted by andyneed4speed View Post

Nice to see the scottish contingent but I didn't realise we had the legendary Speedr33per in our midst
SPEEDR33PER is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT +1. The time now is 09:50 AM.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright ©2002 - 2019, Verticalscope Inc.